INFORMAȚII ESENȚIALE DESPRE GRUPUL DE SPRIJIN PENTRU SLĂBIT

importantDupă mai bine de trei ani de când mă ocup de acest proiect, am simțit nevoia să expun atenției și chibzuinței celor care își spun "vreau să slăbesc" și cred că pot primi ajutor prin grupul de sprijin pentru slăbit sau direct de la mine, următoarele avertismente:

 

Obiectivele grupului de sprijin pentru slăbit

 

O informație importantă despre grupul de sprijin pentru slăbit prin stil de viață sănătos, este că, așa cum o arată și denumirea, are ca obiectiv oferirea de ajutor reciproc între membrii săi, în procesul foarte dificil de asumare a schimbării stilului de viață și de acomodare la acesta.

 

În realizarea scopului său, este nevoie de un organizator al aspectelor administrative ale întâlnirii și de un facilitator al relațiilor de comunicare eficientă între membri. Acesta este rolul meu, iar despre calificarea și experiența mea puteți citi pe acest site sau mă puteți întreba direct.

 

Este important să rețineți că nici eu și nici un alt membru al grupului nu suntem specialișiti în domeniul dieteticii sau nutriției și nici al sportului și nu vă putem da sfaturi în acest domeniu. Adică nu vă vom spune CE să faceți, acest lucru aveți obligația să îl aflați de la specialistul certificat pe care îl veți alege. Rolul nostru este să vă inspirăm pentru a afla CUM puteți integra în viața voastră ceea ce v-a recomandat specialistul, să vă încurajăm, să vă sprijinim, să vă arătăm că este posibil. 

Înțeleg că, uneori, a schimba felul în care te hrănești este la fel de greu ca și cum ar trebui să-ți schimbi partenerul de viață. Sau ca și cum ar trebui să renunți la felul în care îți câștigi existența, la religie sau la țara în care locuiești. Pentru unii poate părea la fel de greu ca și cum le-am schimba deodată pe toate. Vestea bună este că se poate! O informatie importanta despre grupul de sprijn pentru slăbit este că, dacă ne dăm timp pentru a re-învăța și înțelegm că pierderea în greutate nu se poate face în câteva ore și nici în câteva săptămâni, așa cum ne schimbăm culoarea părului la coafor, atunci, se poate.

Programul propus de grupul de sprijin pe care îl organizez se adresează persoanelor mature, responsabile, care déjà știu ce înseamnă „un stil de viață sănătos” de la un profesionist în domeniul sănătății și nutriției (cum este medicul nutriționist- dietetician), care își selectează sursa de sfaturi pentru slabit și urmăresc adoptarea acestui nou stil de viață.

 

Adresează-te specialistului

 

Dacă sunteți dintre cei care atunci când au o fractură merg la medic și nu la vrăjitoare, sau la măcelarul din colț, cu siguranță înțelegeți de ce este necesar ca, atunci când căutați o dietă pentru slăbit de fapt trebuie să aflați ce este sănătos pentru dumneavoastră, personal, și să vă adresați dieteticianului și nu vecinei, farmacistului, vânzătorului de sucuri, maseuzului, prietenului cel mai bun și nici colegilor din grup!

Este responsabilitatea dumneavoastră să vă luați sănătatea în serios.

Fiecare dintre noi este dator să se informeze din surse autorizate atunci când luptă pentru propria sănătate.

Scriu toate acestea pentru că sunt uimită și indignată de numeroasele cazuri în care cei care își doresc să slăbească ar face orice altceva decât să afle de la medic ce înseamnă sănătos pentru corpul lor.

Înțeleg și îmi doresc să conștientizați și dumneavoastră că nu ne-a învățat nimeni ce înseamnă să mâncăm sănătos, că nu știm să alegem pentru noi și că ne-am creat preferințe alimentare la îndemnul persoanelor care ne-au îngrijit în copilărie,care ne-au iubit foarte mult și ne-au oferit tot ce aveau mai bun, fie că se pricepeau sau nu la dietetică. Așa că uneori „bun” însemna „comestibil”, „e în farfurie, este gratis, nu fă nazuri”, „e făcut de bunica / mama = e cel mai bun”, „e pus pe masă cu efort = e neprețuit”, „dacă vrei să crești mare și frumos mănâncă tot” și ale emanații ale culturii locale și familiale, care nu au nimic în comun cu știința și nici cu nevoile noastre nutritive actuale!

Asta se întâmpla cu fiecare din noi, în copilărie. Doar că oamenii cărora li se adresează grupul sunt adulți. Capabili să discearnă și mai ales, cred eu, în măsură să realizeze că e timpul să renunțe la basmele despre pastille care inhibă foamea, poțiuni magice detoxifiante, baghete – pardon – bisturie chirugicale fermecate, inele gastrice (My Precious), hrănirea exclusivă cu un singur tip de aliment sau cea mai periculoasă dintre toate, înfometarea!

Pentru că ei, acești oameni inteligenți, educați, care se informează, sunt conștienți că o astfel de poveste nu va avea un happy-end. Ci se va termina cu o revenire, în câteva luni, la o greutate chiar și mai mare, care îi va face să se simtă și mai obosiți, și mai epuizați și mai descurajați și mai rușinați de eșec. Acești oameni mari, care își iau viața și sănătatea în serios nu se tem de nenea doctorul!

Ceea ce citiți în reviste, pe internet, în cărți, ceea ce vedeți la televizor sau vă recomanda farmacistul NU sunt sfaturi pentru slăbit responsabile. Pentru că aceștia nu răspund în cazul în care sfatul lor nu e bun sau este toxic și vă duce în pragul pierderii sănătății. Doar dumneavoastră sunteți responsabili pentru felul în care vă îngrijiți.

 

În concluzie...

 

Așadar, dragi prieteni, NU, NU veți primi în acest grup sfaturi pentru slăbit, nutriție sau sport.

Un detaliu important despre grupul de sprijin pentru slăbit este că, pe parcursul celor 3 luni și în următoarele, dacă veți mai avea nevoie, veți fi ajutați să pășiți pe drumul pavat cu sfaturi primite în prealabil de la profesioniștii în sănătate, nutriție și sport, spre recăpătarea stării de bine fizic, spre redobândirea încrederii, călirea răbdării, recâștigarea controlului asupra propriului corp, construirea unei stime de sine sănătoase, împlinirea nevoilor autentice prin alegeri conștiente, clare, sănătoase de viață!

Veți înțelege de ce a slăbi este o chestiune care nu ține de voință, ci de informare, că nu este un defect al caracterului vostru, ci o asociere nesănătoasă de valori personale, este despre alegeri conștiente și comportamente adaptate, despre o reașezare a priorităților și o ajustare a felului în care acumulăm și folosim energia personală.

Dacă ceva din cele de mai sus nu vă sunt clare sau doriți mai multe informații esentiale despre grupul de sprijin pentru slăbit, vă rog, sunați-mă sau scrieți-mi! Vă aștept cu drag, la grupul de sprijin și nu la o dietă de slăbit, imediat ce înțelegeți în ce fel vă poate ajuta!

 

 

Pentru înscrieri sau alte informații, trimiteți e-mail la adresa: : tami.pascu @ gmail.com  sau mesaj privat la:

 

https://www.facebook.com/Exploratori.ai.lumii.din.noi/ori https://www.facebook.com/tami.pascu

 

Sau telefonați la 0745.154.913

 

mottored

 

 

 

Dacă vrei să afli mai multe, citește:

 

Cine poate fi membru al grupului de sprijin pentru slăbit

 

Cum slăbim printr-un stil de viață sănătos

 

Care sunt beneficiile participării la grupul de sprijin pentru slăbit

 

Durata și programul grupului de sprijin pentru slăbit

 

Despre metode și moderator

 

Preț, gratuități și reduceri

 

Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări