INFORMAȚII ESENȚIALE DESPRE GRUPUL DE SPRIJIN PENTRU SLĂBIT

importantDupă mai bine de trei ani de când mă ocup de acest proiect, am simțit nevoia să expun atenției și chibzuinței celor care își spun "vreau să slăbesc" și cred că pot primi ajutor prin grupul de sprijin pentru slăbit sau direct de la mine, următoarele avertismente:

 

Obiectivele grupului de sprijin pentru slăbit

 

O informație importantă despre grupul de sprijin pentru slăbit prin stil de viață sănătos, este că, așa cum o arată și denumirea, are ca obiectiv oferirea de ajutor reciproc între membrii săi, în procesul foarte dificil de asumare a schimbării stilului de viață și de acomodare la acesta.

 

În realizarea scopului său, este nevoie de un organizator al aspectelor administrative ale întâlnirii și de un facilitator al relațiilor de comunicare eficientă între membri. Acesta este rolul meu, iar despre calificarea și experiența mea puteți citi pe acest site sau mă puteți întreba direct.

CINE POATE PARTICIPA LA GRUPUL DE SPRIJIN PENTRU SLĂBIT

1

Dacă te întrebi cine se poate înscrie în grupul de sprijin pentru slăbit, în rândurile de mai jos vei găsi răspunsuri care te vor lamuri in aceasta privință.

 

Condiții de participare:

 

Programul propus de grupul de sprijin pentru slăbit printr-un stil de viață sănătos este potrivit pentru tine:

  •   - dacă ai peste 18 ani!

  - de asemenea, poți fi membru al grupului de sprijin pentru slăbit dacă ai avizul medicului pentru a urma acest program (în cazul persoanelor cu probleme de sănătate);

  - dacă sănătatea este o prioritate pentru tine;

CUM SLĂBIM PRINTR-UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

2

Daca te intrebi cum am putea sa slabim printr-un stil de viata sanatos, iata cateva raspunsuri pe care le vom aprofunda in cadrul grupului de sprijin pentru slabit.

 

Aflând care ne sunt adevăratele nevoi

 

...și cum le putem împlini într-un mod sănătos.

În cea mai mare parte a timpului, funcționăm în virtutea unor deprinderi atât de vechi și de adânc înrădăcinate în ființa noastră, încât nici măcar nu ne mai dăm sema de ele. Chiar dacă astăzi nu ni se mai potrivesc, ne-au lăsat niște obiceiuri de viață care au devenit un balast (kilograme în plus). Le vom identifica împreună și vom învăța cum să le schimbăm prin modalități sănătoase de a face față provocărilor fiecărei zile.

BENEFICIILE PARTICIPĂRII LA GRUPUL DE SPRIJIN PENTRU SLABIT

3

 

Participarea la un grup de sprijin pentru slăbit poate aduce multe beneficii în plus, față de încercarea de a slăbi individual. Iată câteva dintre ele:

 

Învățăminte pentru o viață

 

 Ceea ce vom învăța, ne va fi de folos în orice alt domeniu al vieții:

• Vom ști cum să ne stabilim propriile obiective de slăbit și să le armonizăm cu stilul propriul de viață. Informațiile și deprinderile ocazionate de participarea la grupul de sprijin pentru slăbit reprezinta beneficii importante, de durată;

• Vom descoperi modalități adaptate personalității, valorilor și principiilor fiecăruia pentru a ne schimba în bine atitudinea față de noi înșine, față de felul în care ne îngrijim și acționăm când ne urmărim obiectivele de viață pe termen lung;

DURATA ȘI PROGRAMUL GRUPULUI DE SPRIJIN PENTRU SLĂBIT

4 Grupul de sprijin pentru slabit se desfășoară la București, într-o zonă centrală, aproape de metrou și alte mijloace de transport în comun, în proximitatea zonelor de parcare, în fiecare marți de la 19 la 21, din 17 ianuarie până în 4 aprilie 2017. Mai exact, durata si programul grupului de sprijin de slabit este dupa cum urmeaza:

 

Ședința 1: Marți, 17 ianuarie 2017, de la ora 19.00- 21.00

Întâlnire introductivă în care ne vom cunoaște, vom clarifica modul de desfășurare a întâlnirilor, unde este fiecare azi și unde dorește să ajungă, care sunt obiectivele grupului și modalitățile de comunicare cele mai potrivite.

CE METODE DE LUCRU SE FOLOSESC ȘI CINE ESTE MODERATORUL

5 Grupul de sprijin pentru slăbit printr-un stil de viață sănătos si nu printr-o dieta de slabit poate aduce beneficii membrilor săi în condițiile în care este bine organizat și gestionat.

Tehnici utilizate

În acest scop este necesara o bună gestiune a aspectelor administrative, pricepere și experiență în lucrul cu grupurile eterogene și vor fi folosite pe parcursul întâlnirilor, tehnicile potrivite din:

Programare Neuro-Lingvistică (NLP, NLP Integrativ);

Constelații sistemice;

• Tehnica Eliberării Emoționale (EFT);

• Tehnici avansate de comunicare.

RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRI FRECVENTE

7

Iata cateva raspunsuri la cateva din cele mai des intalnite intrebari in legatura cu grupul nostru de sprijin pentru slabit:

CE ESTE UN „GRUP DE SPRIJIN”?

Grupurile de sprijin pe care le organizez sunt grupuri de 5-7 persoane, cu vârsta +18 ani, având profesii, genuri, experiențe și situații de viață diferite, care împărtășesc aceeași preocupare si care isi spun "Vreau sa slabesc". Aceste persoane se întâlnesc la intervale regulate de timp (o data pe săptămână), pentru 2 ore, într-un cadru organizat de un „leader de grup” care are rol de moderator, astfel încât discuțiile să fie cât mai constructive și mai utile membrilor grupului.

 

CARE ESTE ROLUL MODERATORULUI?

Moderatorul grupului de sprijin pentru slabit are rolul de a coaliza grupul, de a modera discuțiile, de a seta un cadru de confidențialitate și încredere în interiorul grupului, de a se asigura că toți membrii participă la grup, de a se ocupa de problemele administrative, pe scurt, de a crea împreună cu ceilalți membrii condițiile potrivite pentru atingerea obiectivului grupului.