DESPRE MINE

Bine ai venit!

pe pagina celor mai curajoși Exploratori!

Spun “cei mai curajoși ” pentru că, dacă lumea fizică se supune unor legi imuabile, Universulnostru subiectiv este guvernat de percepția unică a fiecăruia dintre noi.

Percepția, la rândul ei, este supusă valorilor, convingerilor și credințelor pe care le-am dobândit prin educație sau din experiența personală. De unele dintre acestea suntem conștienti, dar altele ne conduc viața din „umbră”. Descoperirea, înțelegerea și transformarea acestor umbre poate fi, unori, pe cât de relevantă, pe atât de înfricoșătoare.

Dacă atunci când plouă sau este frig ne putem adăposti, de noi înșine nu ne putem ascunde și nici disocia, decât prin boală. În decursul vieții am construit strategii și ziduri de apărare pentru a face față lumii și a o cuceri. Dar lumea și noi suntem într-o continuă schimbare și este posibil ca felul în care ne-am structurat lumea într-un anumit context, să ne oblige la o reactualizare ca să putem trăi autentic, asumat și pe deplin ceea ce ne prilejuiește această minunată călătorie care este Viața. Iar schimbarea necesită curaj mult și efort!

Explorarea propriului meu univers interior a început în anul 1997, la Fundația de Inforenergetică "Sfântul Apostol Andrei", al cărei membră sunt și azi, ca Inforenergetician de gradul VIILa gradul I, am întrezărit cum este posibil ca faptele, gândurile și emoțiile să influențeze destinul propriu și pe al celor din jur, în același fel în care bătaia de aripi a unui fluture undeva aiurea poate produce efecte nebănuite în celălalt capăt al lumii.

Din dorința de a învăța mai multe despre energiile acestui sistem atât de complex, căruia ființa umană îi aparține, din anul 2001 am început să practic QuilinGong, aprofundând și mai mult metodele de lucru cu energiile.

Apoi am vrut să înțeleg felul în care propriile noastre gânduri și trăiri ne influențează succesul sau eșecul în viață, astfel că, în 2005 am urmat Cursul de Baza 1, 2 și Ultra ale Metodei Silva. Tehnicile pe care le-am învățat m-au ajutat să-mi gestionez constructiv stările interioare și să folosesc “stress-ul” ca pe un aliat în atingerea obiectivelor.

În urmatorii ani mi-am completat lucrul la dezvotarea personală în ședințe de consiliere psihologică individuală, de grup și în tabere de dezvoltare personală organizate de doamna Olivia Mocanu (Psihoterapie experienţială şi a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie), descoperind mecanismele ce îmi guvernează reacțiile emoționale și raționale față de aspecte variate ale vieții mele.

Am devenit mai conștientă de felul în care mi-am creat primele modelele de reacție în copilărie, scenariile pe care le-am adoptat, rolurile asumate mai mult sau mai putin conștient, felul în care ele pot să determine calitatea vieții mele și mai ales cum pot să le modific.

Acest drum al cunoașterii personale continuă și azi: de câte ori am ocazia, învăț lucruri noi despre mecanismele psihicului uman în grupuri de formare și în anazliză personală.

Recuperând informații despre mine și abilitățile mele, am căutat, apoi, o cale de a le utiliza în munca mea de zi cu zi. pentur a fi eu schimbarea pe care o doresc. Astfel, în 2007, am devenit Master în Management și Comunicare de afaceri la SNSPA, Facultatea de comunicare si relații publice, cu o lucrare de dizertație în Cultura organizațională, în care am studiat felul în care interacționează cultura diferitelor sisteme umane (iar prin cultură vă invit să înțelegeți seturi de valori, credințe, principii de acțiune, mituri, energii și emoții).

În 2010 am descoperit Tehnica Eliberării Emoționale (Emotional Freedom Techniques - EFT) la un work-shop al doamnei Corina Marin, un ghid plin de sensibilitate și generozitate. Aflasem deja de câțiva ani despre această metodă care se bazează pe eliberarea emoțiilor ce blochează canalele energetice, printr-o procedură foarte simplă, care include elemente din Programarea Neuro-Lingvistică, presopunctură și hipnoză eriksoniană. O metodă ușor de aplicat pentru modificarea imediată a stării interioare. Executata corect și consecvent, EFT are rezultate cu adevarat remarcabile!

Din 2011 drumul cunoașterii mele interioare s-a deschis către oportunitatea formării în Constelații sistemice (familiale și organizaționale) - Formator Jutta Ten HerkelPe parcursul celor 3 ani de pregatire am avut ocazia să constat că tot ceea ce am învățat lucrează deja în mine, pentru mine și influențează sistemele cărora le aparțin. Am reintegrat, într-o formă mai profundă, elemente din inforenergetică, psihoterapii, Qi Gong și Programare Neuro-Lingvistica, primind o perspectivă mai amplă a felului în care individul și sistemele carora le aparține la diferite nivele se influenează reciproc.

Și pentru ca toate acestea să se manifeste pe deplin, am învățat să dau mai departe prin cursul de formator pe care l-am absolvit în 2012 (Macro Training) și trainingul de NLP Master Practitioner în 2013 (Trainer Maria Cotoi).

Sunt licențiată în psihologie, psihoterapeut în formare Gestalt terapie integrativă și masterandă în Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și Dezvoltare Personală (FPSE, Universitatea București). 

Mă simt binecuvântată de destin pentru darurile pe care mi le-a oferit și mai presus de toate, pentru darul de a trăi în cele mai diverse modalități un adevăr foarte simplu: indiferent de ocupația mea, indiferent de locul sau mediul în care se desfășoară viața și indiferent de condițiile exterioare

Te îmbrățișez cu drag,

Tamara

  

Interesat sau doar curios? Scrie-mi la: tami.pascu @ gmail.com